Home    Eten & drinken    Streekproducten    Speciaalbierbrouwerij Oijen

Speciaalbierbrouwerij Oijen

Deze brouwerij bestaat sinds 1989 en brouwt verschillende bieren. De brouwerij kent naast de genoemde bieren ook de regionale en lokale of bijzonder unieke bieren waarbij meestal in opdracht van een klant wordt gezocht naar innovatieve toepassingen in het gebruik van ingrediënten. Zo maakt Speciaalbierbrouwerij Oijen inmiddels al kersen, cranberry, shi-take, spelt en knoflook bier. Daarnaast worden er momenteel brouwsels geprobeerd met paddenstoelen, asperges en kaas. De consument kan het allemaal erg waarderen. Het is iets anders dan het traditionele blonde, dubbel en tripel bier en het maakt een bezoekje aan brouwerij en proeflokaal extra aantrekkelijk.


Nieuwe bierlijn

Nu de brouwerij bijna 25 jaar bestaat is het tijd om een Oijense bierlijn te lanceren. Een volgende stap op de zeer succesvolle Dorpenbiertjes. De bierlijn zal bestaan uit een Oijens donker, amber, blond, Kaboem en een gelegenheidsbier. Op dit moment is dat de Oijens IPA.

Streek
PietKees Roeland, eigenaar van Speciaalbierbrouwerij Oijen: “Met de komst van onze zonen in het bedrijf vernieuwen we en kijken we naar verdere innovatiemogelijkheden voor de toekomst. Daar past een nieuwe bierlijn met dito uitstraling zeer goed bij. Met ingrediënten uit de streek en nieuwe vormgeving willen we de beleving van de regio meer uitdragen. Onze locatie, de ambachtelijke brouwerij met eetcafé is zo uniek, dat willen we graag laten zien, laten proeven en laten beleven. Wij hopen dat we in onze bieren en de vormgeving duidelijk iets terug kunnen laten komen van deze beleving.”

Een duurzame toekomst
Duurzaam en verantwoord ondernemen is een belangrijk speerpunt van Speciaalbierbrouwerij Oijen. Zoon Fokke: “We zien het als onze verantwoordelijkheid om te participeren bij het realiseren van een duurzame leefomgeving. Zo ook proberen wij, daar waar het binnen onze mogelijkheden ligt, de impact van ons ondernemen op het milieu en de omgeving zoveel mogelijk te beperken. De recente bouw van een dak met zonnepanelen is daar een zichtbaar bewijs van. “

Oijense bierlijn
Alle bieren zijn bovengistende volmout bieren zonder kleur- geur- en smaakstoffen met ingrediënten uit de streek. Het bier wordt nog altijd op ouderwetse, ambachtelijke wijze gebrouwen. Het heeft een volle, warme smaak en bevat een alcoholgehalte van 6, 8 en 10 %. De brouwerij maakt gebruik van natuurlijke producten en enkel natuurlijke toevoegingen.

Kijk voor meer informatie op de website van Speciaal Bierbrouwerij

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »