Home    Eten & drinken    Streekproducten    Van Tosse streekproducten

Van Tosse streekproducten

In het oude, onverkavelde kampenlandschap van de Stelt/Elzen (tussen Oss en Heesch) verbouwt Landschapsbeheer Oss op biologische wijze traditionele graansoorten als spelt, tarwe, rogge, gerst, haver, triticale, koolzaad en sinds 2004 cranberry’s.
Deze activiteiten vormen de basis voor de ontwikkeling van een geheel nieuw concept: VanTosse Streekproducten.

Enthousiaste ondernemers in de regio, waaronder Landschapsbeheer Oss, een biologisch veeteeltbedrijf, de molenaars van Ravenstein, Megen en Oss, loonwerkbedrijven, een bierbrouwer en bakkers hebben elkaar gevonden bij de opzet van streekgebonden, ambachtelijke ketens van diverse graan- en cranberryproducten.

Inmiddels zijn diverse producten al verkrijgbaar.

  • De Speciaalbierbrouwerij Oijen brouwt VanTosse speltbier en stookt VanTosse speltjenever, dat behalve bij de brouwerij zelf, bij diverse slijterijen in Oss te koop is.
  • Bij de molen De Nijverheid in Ravenstein is, voor de thuisbakker, ambachtelijk gemalen speltmeel, -bloem en -pannenkoekmeel  verkrijgbaar.
  • Bij de molen Desiree in Megen is o.a. biologisch tarwemeel te koop.
  • Bij Landwinkel Spierings in Oss en bakkerij Antoon en Frans in Megen zijn cranberryproducten als sap, jam, compote en honing te koop. Verse cranberries worden via de Landwinkel Spierings op de lokale markt aangeboden.
  • De honing wordt onder de naam VanTosse verkocht en is o.m. verkrijgbaar bij de landwinkel Spierings in Oss, de bakkerij Antoon en Frans in Megen en Kinderboerderij Elzenhoek in Oss.
  • Bakkerij Lamers uit Oss/Heesch heeft zich aangesloten bij het speltproject. Bakkers vormen een belangrijke schakel in de keten omdat daar uiteindelijk de eindproducten als brood en overige bakproducten worden verkocht.
  • Kijk voor meer verkooppunten en deelnemende ondernemers op VanTosse.nl.


Er wordt gestreefd de naam VanTosse te verbinden aan tal van streekeigen producten uit noordoost-brabant. Hiervoor benaderen zij actief ondernemers die zich willen aansluiten.


Kijk voor meer informatie op de website van Van Tosse

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »