Home    Fietsen    Een zomerse natuurfietstocht ‘over water’

Een zomerse natuurfietstocht ‘over water’

Zondag 28 juli organiseert IVN Oss een zomerse fietstocht onder begeleiding van natuurgidsen. Deze fietstocht begint om 10.00 uur, is iets meer dan 30 km lang, duurt ongeveer 5 uur en vertrekt vanaf de markt in Lith (verzamelen bij de kiosk). Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem voor onderweg een eigen lunchpakketje en wat drinken mee en steek wat euro’s (circa 5 euro) op zak voor de veerpontjes.

Het blauwe land van Maas en Waal
De fietstocht leidt  veelal over de dijken door het land van Maas en Waal. Daarvoor moet vier maal de Maas en Waal worden overgestoken met een van de romantische kleine voetpontjes. Er is veel natuurontwikkeling langs de Maas en de Waal en de resultaten zijn op vele plekken al zichtbaar. Genoeg nieuwe natuur te ontdekken.
Een rode draad, of liever gezegd ‘een blauwe’ draad op deze tocht vormt het water en de schilderachtige tafereeltjes aan het water. Wat natuur betreft springt er de cichorei er uit, een blauwe bloem die volop bloeit aan de rand van de weggetjes over de dijken.

Picknicken in de natuur
Verzocht wordt om zelf een lunchpakketje en wat drinken mee te nemen, zodat er spontaan ergens in de natuur kan worden gepicknickt. In overleg kan ook een terras worden bezocht. De kosten voor dat terras en voor de oversteek met de pontjes (circa 4 euro) is voor eigen rekening. Aan de tocht zelf zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Datum: zondag 28 juli
Tijd: 10.00 uur
Lengte van de fietstocht: Ongeveer 30 km / 5 uur

Locatie: markt in Lith (verzamelen bij de kiosk)
Kosten: geen, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Infowww.ivn.nl/afdeling/oss