Home    Fietsen    Fietstocht Zoek de verbinding

Fietstocht Zoek de verbinding

Drie natuurbruggen op De Maashorst, wat gebeurt daar allemaal?


Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zondag 8 september een fietstocht naar de nieuwe natuurbruggen.

Ecoduct Herperduin (over de A50): verbindt natuurgebied ’t Mun (zuidzijde) en Herperduin (noordzijde). Dit ecoduct krijgt een breedte van 40 meter.

Ecoduct Maashorst (over de N324): verbindt de natuurgebieden Maashorst (zuidzijde) en ecologische verbindingszone ’t Mun (noordzijde). Het ecoduct wordt 40 meter breed. Er komt een recreatieve oversteekmogelijkheid voor fietsers en voetgangers over het ecoduct zonder dat er sprake is van verstoring op het ecoduct zelf .De natuurbeherende organisaties Staatsbosbeheer en Brabants Landschap gaan de ecoducten beheren.

Onder leiding van deskundige IVN natuurgidsen maakt u een mooie tocht over De Maashorst en gaat u een kijkje nemen bij deze verbindingen.Hiermee is De Maashorst het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord Brabant!

Datum: zondag 8 september
Tijd: 10.30 uur tot ongeveer 13.00 uur
Locatie: Natuurcentrum De Maashorst, Erenakkerstraat 5, Nistelrode.
Kosten: € 2,50 volwassenen; € 1,50 kinderen
Opgeven gewenst: aan de balie of via www.natuurcentrumdemaashorst.nl

In het natuurcentrum is een kleine tentoonstelling ingericht met informatie over de bouw en de achtergrond van de natuurbruggen. Hierna wordt er per fiets vertrokken onder leiding van deskundige natuurgidsen. Onderweg wordt een aantal keren afgestapt en aanvullende informatie gegeven.