Home    Fietsen    PoŽziewandel- en fietsroute

PoŽziewandel- en fietsroute

Lopend of fietsend door het vestingstadje Ravenstein en langs de stadsgracht, kennismaken met poëzie. Uitleg over bezienswaardigheden en onderweg op diverse punten een gedicht. Het thema van de geplaatste gedichten is elk jaar anders.

Poëzie
Poëzie lezen doet u doorgaans rustig op de bank met een boekje in de hand. Soms kan de omgeving of de omstandigheden waaronder het gedicht wordt gepresenteerd bevorderend werken op het genieten ervan, er een extra dimensie aan geven. De Poëziewandelroute en de Poëziefietsroute bieden u de mogelijkheid deze ervaring te ondergaan. Ofwel wandelend door het rustieke stadje Ravenstein ofwel fietsend langs de kerkdorpen door het gevarieerde landschap van het Land van Ravenstein. Onderweg kunt u gedichten lezen op blauwomrande bordjes. De Werkgroep Cultuur Ravenstein, organisator van de routes, koos in 2013 'Gouden tijden, zwarte bladzijden' als thema. De gedichten zijn het hele jaar te lezen; in april worden ze vervangen door de nieuwe.

De poëzieroutes zijn verkrijgbaar  bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR) en de VVV in Oss. Nieuw verkooppunt voor de fietsroutes is CycleStation, tegenover het NS Station in Ravenstein.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurravenstein.nl

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »