Home    Nieuws   Ga mee op 'Expeditie Hemelrijkse Waard' op zondag 27 mei, 24 juni, 26 augustus of 30 september.

Ga mee op 'Expeditie Hemelrijkse Waard' op zondag 27 mei, 24 juni, 26 augustus of 30 september.

Bij natuur denken mensen vaak aan bos en heide. Maar in 2017 werd in Oss een groot natuurgebied langs de Maas geopend: de Hemelrijkse Waard. Ruige, robuuste riviernatuur, waar je niet op de paden hoeft te blijven, maar heerlijk kunt struinen.

Ga mee op 'Expeditie Hemelrijkse Waard' op zondag 27 mei, 24 juni, 26 augustus of 30 september.

Dit jaar organiseert Natuurmonumenten vier unieke tochten door de omgeving en de natuur van de Hemelrijkse Waard met de Maasmeandertrein. Ga mee en geniet van het uitzicht, de verhalen over het gebied en een lekkere picknick aan de Maas.

De expeditie start en eindigt bij de BIERBROUWERIJ in Oijen. De trein rijdt vanaf daar door het uitgestrekte land achter de dijk, om uiteindelijk bij de uitkijktoren in de Hemelrijkse Waard te stoppen. Hier is het tijd voor een weidse blik vanaf de toren, een korte wandeling, uitleg van een natuurgids en een lekkere picknick.

Vogelrijk gebied
Uit de trein en vanaf de uitkijktoren kun je speuren naar de vele vogels die het gebied rijk is. Van de zilverreiger tot de lepelaar, van de kluut tot het visdiefje. En er is al enkele keren een zeearend gespot in het natuurgebied. Kortom, vergeet je verrekijker niet!


Aanmelden en meer informatie

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »