Home    Nieuws   Internationale Maasfietsroute

Internationale Maasfietsroute

Fietsroutes langs rivieren zijn vooral bij Duitse, Belgische en Nederlandse fietsers erg populair. Bekende routes zijn onder meer de Donaufietsroute, de Elbefietsroute en de Fietsroute langs de Loire.

Internationale Maasfietsroute

Internationale Maasfietsroute / La Meuse á Vélo

Eind januari 2015 is er een samenwerking getekend tussen 30 partijen uit Frankrijk, België en Nederland om gezamenlijk een duizend kilometer lange-afstands-fietsroute langs de Maas te realiseren. Het doel is om in deze periode (voornamelijk) bestaande fietsroutes langs de Maas vanaf de bron in Frankrijk tot aan de monding in Nederland aan elkaar te koppelen en in de markt te zetten als één belevenisvolle en herkenbare Maasfietsroute.
De samenwerking is erop gericht ter stimulering van zowel dagtoerisme als het verblijfstoerisme. De verwachting is een toename van tienduizenden extra fietstoeristen die vele tientallen miljoenen euro’s opleveren voor attracties, hotels, B&B’s en horeca in steden en dorpen langs de rivier. Door de gehele route op te knippen in losse etappes kunnen deze regionaal kunnen worden vermarkt.

Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland is samen met de Provincie Gelderland en Regionale Bureau voor Toerisme Arnhem – Nijmegen projectpartner in het consortium. De Regionale Bureau voor Toerisme nemen de promotie van de Maasfietsroute bij recreanten en toeristen voor haar rekening. De routes worden onder andere ontsloten via het nieuwe Gelderse routeplatform Gelderseroutes.nl.


Bekijk hier de teaser over de Maasfietsroute

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »