Home    Nieuws   Muzelinck organiseert De Sprong, Zuiderwaterlinie Festival én Nacht van Muzelinck

Muzelinck organiseert De Sprong, Zuiderwaterlinie Festival én Nacht van Muzelinck

Op 23 juni organiseert Muzelinck in de middag ‘De Sprong’ in Grave én treden er in de avond/nacht zo’n 500 deelnemers op tijdens de Nacht van Muzelinck.

Een dag later, op 24 juni, vindt voor de tweede keer het Zuiderwaterlinie Festival plaats in Megen en Ravenstein.

Muzelinck organiseert De Sprong, Zuiderwaterlinie Festival én Nacht van Muzelinck

Daar vinden theaterroutes plaats, vol muziek, theater en prachtige verhalen op bijzondere locaties. In Ravenstein zal cabaretier Mark van de Veerdonk op geheel eigen wijze de tocht openen met een verhaal over het Ravenstein van toen en nu.


Deelname aan een theaterroute is geschikt voor het hele gezin, kosten: € 10,- p.p., kaarten verkrijgbaar via www.zuiderwaterliniefestival.nl.


De Sprong

Op zaterdag 23 juni 2018 springen tientallen parachutisten uit vliegtuigen die in formatie laag over de Zuiderwaterlinie vliegen. Zij landen op vijf verschillende locaties verspreid over Noord-Brabant. In Grave landen zij om 16.00 uur bij het Gemaal van Sasse (Mars en Wijthdijk 1 te Grave) en wacht hen een warm onthaal door burgemeesters Roolvink uit Grave, burgemeester Buijs uit Oss en het publiek. Terwijl de parachutisten naar beneden komen, speelt vanaf 15.00 uur het speciaal samengestelde Zuiderwaterlinie projectorkest onder leiding van dirigent Jan Gerrit Adema. De kwekerij Theaterproducties zal een spectaculaire performance op het water geven en er is meer muziek, toneel en kunst te beleven. Het programma in Grave duurt tot 18.00 uur en is vrij toegankelijk.


Nacht van Muzelinck

In de avond kunnen bezoekers naar Muzelinck in Oss gaan om nog veel meer kunst en cultuur te beleven tijdens de Nacht van Muzelinck. Vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers daar genieten van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Dit jaar is het thema ‘camping’. Er zijn zo’n 65 acts (door 500 deelnemers) die een grote variatie bieden aan optredens muziek, dans & theater op wel 7 podia. Dit jaar is de Nacht van Muzelinck, met dank aan de sponsoren, naar een hoger niveau getild. Zo staan er buiten op het gras kunstcaravans van ‘Tour d’artistique’, kleine musea op zich, én is dit kunstfestival dit jaar vrij toegankelijk voor publiek. De Nacht van Muzelinck vindt plaats bij Muzelinck, Raadhuislaan 18 in Oss. Er wordt tevens gebruik gemaakt van de foyer van De Lievekamp.


Zuiderwaterlinie Festival

Op 24 juni kan je mee op Veldtocht door Megen en Ravenstein. Vanaf 12.00 uur start er op beide locaties ieder uur een theaterroute. Het publiek mag genieten van prachtige optredens op bijzondere locaties. Kaarten zijn online verkrijgbaar (€ 10,- p.p.). De Sprong en het Zuiderwaterliniefestival is een provinciaal festival, vóór en door de bewoners van de betrokken gemeentes. Voor meer informatie en het bestellen van kaarten klik je hier.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »