Home    Nieuws   Speelbos Herperduin is geopend

Speelbos Herperduin is geopend

Op donderdag 13 april opende wethouder van der Schoot om 10.00 uur Speelbos Herperduin, da’s leuk! in Herperduin. De Das en haar burcht zijn er dan klaar voor om vele kinderen te ontmoeten! Tijdens de opening waren ook de leerlingen van een aantal basisscholen aanwezig. Zij hebben de toegangspoorten ontworpen. De leerlingen van het Hooghuis locatie De Singel hebben deze poorten gebouwd.

Speelbos Herperduin is geopend

Speelbos

Het is een natuurlijk speelbos met een grote aantrekkingskracht, dat past in het bijzondere gebied van de Herperduin. Wethouder Johan van der Schoot: Spelen in een natuurlijke omgeving, in ons fraaie Herperduin met zijn bos, zandvlaktes, vennen en dieren. Dat vinden wij belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zo hebben we het Klauterwoud en nu ook de Das. Een uniek en nieuw speeltoestel. Dat wordt genieten voor veel kinderen. En daarmee voor hun ouders en opa’s en oma’s.’

Klimmen en genieten van de natuur
De kop van de Das heeft een toren waarin je op verschillende manieren naar boven kunt klimmen met net, ladder of via een wand. Daar heb je een spectaculair uitzicht. Via een meterslange buisglijbaan kun je de romp van de Das bereiken. Deze heeft aan klimnetten, klimtouwen, klimwanden, klimbruggen, glijpalen en ook rustplekken om even op adem te komen. Daar kun je  nieuwe strategieën bedenken of genieten van de natuur.

Speelbos is gratis
Speelbos Herperduin is gratis en is vrij toegankelijk. Kijk voor meer informatie op Speelbos Herperduin. En volg ons op Facebook via ‘Herperduin in de Maashorst’.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »