Home    Nieuws   Thema Zandsculpturen Festival Brabant bekend

Thema Zandsculpturen Festival Brabant bekend

ZANDCIRCUS komt naar Oss
Leeuwen, tijgers, jongleurs, goochelaars en uiteraard clowns. Allemaal zijn ze aanwezig in een circus zoals Brabant het nog nooit gezien heeft: een circus van ZAND!

Thema Zandsculpturen Festival Brabant bekend

Op zaterdag 7 juli opent de vijfde editie van het Zandsculpturen Festival Brabant om 12:00uur haar deuren, en de organisatie heeft het thema van het festival bekend gemaakt, namelijk: “Het Circus”.

De organisatie sluit hiermee aan op het feit dat de kunstvorm van het circus 250 jaar geleden werd “uitgevonden”. Het Zandsculpturen Festival in Oss is vervolgens van 7 juli t/m 25 augustus dagelijks geopend van 12:00-17:00uur, en de toegang is gratis.


Net als vorig jaar vinden op het festival tevens de Nederlandse Kampioenschappen Zandsculpturen plaats binnen hetzelfde thema. “Maar de kunstenaars krijgen hierbij alle vrijheid voor hun eigen interpretatie van dat thema”, aldus organisator Alec Messchaert “De ene kunstenaar zal voor een realistische weergave van een circus-act kiezen, en een andere kunstenaar zal een beeld maken met een knipoog, of juist een statement!”
 

Hoewel het grootste deel van de bouw van de zandsculpturen in alle rust achter gesloten deuren plaatsvindt, zal het publiek de laatste twee dagen van het kampioenschap, op zaterdag 7 en zondag 8 juli, live kunnen meekijken hoe de kunstenaars aan het werk zijn. De organisatie heeft hier naar eigen zeggen wederom voor gekozen “op veler verzoek”. Ook worden er andere elementen aan het festival toegevoegd, zoals een workshopruimte, een “Sand Cinema” waar de making-of film van het festival te zien zal zijn, en een gezellig terras.


Verdere details en arrangementen van het Zandsculpturen Festival: www.zandsculpturenbrabant.nl

 

Osse ondersteuning

Het Zandsculpturen Festival wordt breed gedragen door Osse ondernemers. Hotels, restaurants en andere bedrijven ondersteunen het festival reeds vanaf het eerste jaar. Nieuwe partner is dit jaar het typische Osse bedrijf Heesen Yachts, dat zelf ook een jubileum te vieren heeft: het bedrijf bestaat dit jaar 40 jaar. Johan Kaasjager, Sales & Marketing Manager bij Heesen Yachts vertelt: “Heesen is al 40 jaar met Oss verbonden. Onze jachten zijn toonaangevend in de wereld, dankzij het vakmanschap van onze mensen, die voor een belangrijk deel uit de regio komen. We steunen daarom van harte het Osse Zandsculpturen Festival, dat eveneens een mooie mijlpaal viert met haar 5-jarig jubileum.”


Thema: 250 jaar circus

Ruiter en paardenschooleigenaar Philip Astley (1742-1814) hield van acrobatische trucs en entertainment tijdens het paardrijden en lokte er publiek mee. In 1768 toonde hij zijn kunsten op een open veld, (Halfpenny Hatch) aan het huidige Waterloo Station in Londen in een cirkelvormige baan. De circusring was geboren.

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »