Home    Nieuws   Vers, Verser, wie fietst het Verst?

Vers, Verser, wie fietst het Verst?

Vers, Verser, wie fietst het Verst?
Fietsroute langs streekproducten van De Maashorst

Vers, Verser, wie fietst het Verst?

De Maashorst presenteert een routeboekje met  aantrekkelijke fietsroutes  langs agrarische bedrijven in De Maashorst die streekproducten verkopen. Het boekje wordt gelanceerd op zaterdag 6 juni, tijdens de Dag van de Stadslandbouw. Vanaf deze dag is het boekje te koop bij de VVV’s in de regio en bij diverse deelnemende agrariërs.

Het eten op ons bord heeft soms de halve wereld rondgereisd. Hetzelfde geldt voor het hier geproduceerde voedsel. We eten boontjes uit Kenia en paprika’s uit Israël. Jaarlijks importeren we 23.000 runderen naar Nederland en tegelijkertijd exporteren we 22.500 runderen naar het buitenland.


Waarom eten van ver halen?
De Maashorst heeft zoveel te bieden; een  prachtig landschap, fijne fietsroutes en een grote variëteit aan verse producten. Waarom je eten van ver halen, terwijl er dichtbij ook zoveel lekkers te halen is?

Eten van de streek, duurzaam en leuk!
Met dit boekje in de hand, kun je bijdragen aan de vermindering van het aantal voedselkilometers en ontdek je al fietsend de lekkerste producten van het land. Dat is goed voor het milieu, de lokale boer én, niet onbelangrijk, gewoon leuk. Veel fietsplezier en eet smakelijk!

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »