Home    Wandelen    Lange-afstandswandeling over de Maashorst

Lange-afstandswandeling over de Maashorst

Lange-afstandswandeling

Zondag 10 november aanstaande organiseert IVN Oss een lange-afstandswandeling over de Maashorst. Onder begeleiding van natuurgidsen wordt er een tocht van circa 15 km afgelegd. We verwachten zo’n vijf uur onderweg te zijn. Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelgebruikers, omdat ook dwars door bospercelen en heideterreinen gewandeld wordt. Trek daarom stevige, waterbestendige wandelschoenen aan en neem wat te drinken en een lunchpakketje mee.

De Maashorst
Natuurgebied de Maashorst bestaat uit verschillende landschapstypen: naaldbos, vaak op stuifzandwallen, gemengd bos, heidevelden, enkele vennetjes, weilanden, ouderwets boerenland met akkers, natte graslandjes en houtwallen. Het idee om hier een aaneengesloten natuurgebied te stichten is ontstaan in de jaren '60 van de 20e eeuw. Een aaneengesloten natuurgebied biedt namelijk de mogelijkheid verdroging te bestrijden, een rustgebied en aaneengesloten leefgebied voor de fauna te scheppen en is veelal aantrekkelijk gebied om er doorheen te wandelen. U gaat dat dus met deze wandeling beleven. De Maashorst is 3500 ha groot.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op: www.ivn.nl/afdeling/oss of of frankvandorst@home.nl

* Lengte circa 15 km; duur: ± 5 uur.
* De wandeling begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf het parkeerplaatsje aan de                Slabroekseweg in Schaijk (afslag nabij het nieuwe ecoduct over de N324, de weg Vorstengraf naar Schaijk/Grave). Vooraf aanmelden is niet nodig.
* Kosten: geen; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.