Home    Wandelen    Natuurgebied de Maashorst

Natuurgebied de Maashorst

Oss is gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied De Maashorst; het grootste natuurgebied van Brabant. Dit gebied is prima geschikt om lange wandelingen of fietstochten te maken of gewoon om lekker uit te rusten op de heide of bij de grindafgravingen. Door de rust en het hoogteverschil in het gebied komen er nog dassenburchten voor. Ook lopen er kuddes Schotse Hooglanders en schapen in de begrazingsgebieden. Een sfeer-impressie.


Maashorst Informatiepunt Natuurcentrum Slabroek
Waar kunnen kinderen, hun (groot)ouders, vriendjes en vriendinnetjes, ooms, tantes en alle andere enthousiaste mensen die wel weer eens de natuur in willen allemaal heen? Naar Natuurcentrum Slabroek, hét informatiepunt van natuurgebied De Maashorst. Er is een tentoonstelling te zien, een fijn speelterrein, hapjes en drankjes, er zijn leuke ontdektassen te huur en men kan u alles vertellen over mooie fiets- en wandeltochten. De kleintjes vinden het Kabouterpad prachtig!  

Verder zijn er zes recreatieve entrees/poorten in de Maashorst:


Een recreatieve entree/poort vormt de ingang van het gebied en is het startpunt voor fiets-, wandel- en ruiterroutes. Ook kunt u hier volop mountainbiken. De service is gratis en de recreatieve poort  zelf is een goed startpunt om het gebied te ontdekken. Loop eens vrijblijvend binnen of kijk voor meer informatie op de website van De Maashorst.


Samen met de functie van recreatieve entree voor de Maashorst is De Kriekeput ook een officiele Brabantse Natuurpoort. De Kriekeput maakt daarmee onderdeel uit van een Brabant breed netwerk. www.natuurpoorten.nl

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »