Home    Wandelen    Natuurwandelingen door Herperduin

Natuurwandelingen door Herperduin

Natuurwandelingen door Herperduin
Op zondag 9 maart aanstaande organiseert IVN Oss een wandeling door de natuur van Herperduin. De wandeltocht, onder begeleiding van natuurgidsen, begint om 10.00 uur, is circa 5 km lang en duurt ongeveer twee en een half. Vertrekpunt is de parkeerplaats aan het einde van de Bosweg in Koolwijk, gelegen tussen Berghem en Herpen.

Een gevarieerd landschap
Herperduin is een gevarieerd natuurgebied van 450 hectaren groot, gelegen tussen Oss, Berghem, Herpen en Schaijk. Gevarieerd in begroeien met veel naald- en loofhout, heide, en in landschapstypen: heuvels met zandverstuivingen, vennen, heide en bossen. Herperduin maakt onderdeel van het grotere natuurgebied De Maashorst (3.500 hectaren). Recent zijn de gebieden met elkaar verbonden door twee ecoducten en vormen ze een eenheid.
De natuurgidsen weten u veel te vertellen over de bomen en planten die we onderweg tegenkomen, maar ook over het ontstaan van het gebied en andere cultuurhistorische wetenswaardigheden. En zeker het zachte weer van deze winter, als het ware een vroege lente, maakt van deze voorjaarswandeling weer iets unieks.

Kosten: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Voor vragen of inlichtingen: www.ivn.nl/afdeling/oss of frankvandorst@home.nl