Home    Wandelen    PoŽziewandel- en fietsroute

PoŽziewandel- en fietsroute

Op 12 april presenteert Stichting Cultuur Ravenstein voor de 19e keer de Ravensteinse poëzieroutes. Een nieuwe selectie van de mooiste Nederlandstalige gedichten, verspreid over een wandelroute door het vestingstadje en een fietsroute door alle kerkdorpen van de voormalige gemeente Ravenstein.


Lopend of fietsend door het vestingstadje Ravenstein en langs de stadsgracht, kennismaken met poëzie. Uitleg over bezienswaardigheden en onderweg op diverse punten een gedicht. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Reizen’. Met deze poëzieroutes wil Stichting Cultuur Ravenstein de dichtkunst onder de aandacht van het publiek brengen.

Poëzie
Poëzie lezen doet u doorgaans rustig op de bank met een boekje in de hand. Soms kan de omgeving of de omstandigheden waaronder het gedicht wordt gepresenteerd bevorderend werken op het genieten ervan, er een extra dimensie aan geven. De Poëziewandelroute en de Poëziefietsroute bieden u de mogelijkheid deze ervaring te ondergaan. Ofwel wandelend door het rustieke stadje Ravenstein ofwel fietsend langs de kerkdorpen door het gevarieerde landschap van het Land van Ravenstein. Onderweg kunt u gedichten lezen op blauwomrande bordjes. De Werkgroep Cultuur Ravenstein, organisator van de routes, koos in 2013 'Gouden tijden, zwarte bladzijden' als thema. De gedichten zijn het hele jaar te lezen; in april worden ze vervangen door de nieuwe.

De poëzieroutes zijn verkrijgbaar  bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein (TIR) en de VVV in Oss. Nieuw verkooppunt voor de fietsroutes is CycleStation, tegenover het NS Station in Ravenstein.

Kijk voor meer informatie op www.cultuurravenstein.nl

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »