Home    Wandelen    Vrije stadswandeling Ravenstein

Vrije stadswandeling Ravenstein

Een stadswandeling door de Vestingstad Ravenstein
Onder leiding van een deskundige stadsgids van de Heemkundekring Land van Ravenstein kan een stadswandeling worden gemaakt door de Vestingstad Ravenstein. De stadswandeling leidt langs vele monumentale panden en historische bezienswaardigheden en duurt plm. anderhalf uur.

A. Groepswandeling
De datum en de tijd kan bij de coördinator Stadswandelingen, worden gereserveerd. Tevens kan men aangeven waar de speciale belangstelling naar uit gaat: de vestingwerken, de rijke kerkgeschiedenis van Ravenstein, de vele monumentale stadspanden en/of een bezoek aan het leerlooierijhuisje. Door de stadsgidsen wordt het programma hierop afgestemd.
Kosten: € 3,50 per persoon met een minimum van € 35,00.
Reserveren van een stadswandeling: telefoon: 06-36000252  of email: stadswandelingen@heemkunderavenstein.nl

B. Individuele stadswandeling
Elke tweede zondag van de maand organiseert de Heemkundekring stadswandelingen waarbij individuele deelnemers of kleine groepjes zich kunnen aansluiten. Aanmelden om 14.00 uur bij het Toeristisch Informatiecentrum, gevestigd in Het Raadhuis, St. Luciastraat 2, Ravenstein. Kosten stadswandeling € 4,00 p.p.

C. Dagje Ravenstein
Het Toeristisch Informatiecentrum biedt een “Dagje Ravenstein” aan, dat is samen te stellen uit verschillende onderdelen. Er  zijn verschillende mogelijkheden voor een “Dagje” met een ontvangst in het Informatiecentrum, en een keuze uit o.a. een stadswandeling, een museum- en een molenbezoek. Nadat de keuze – eventueel in overleg – is gemaakt, wordt het “dagje” geregeld en het programma toegezonden.

Meer informatie....

   

De mooiste fiets- en wandelroutes

Ontdek bijzondere plekjes in de omgeving van Oss te voet of op de fiets!

 

Download routes »


 
   

Waardevol cultureel en religieus erfgoed!

Alles over bijzondere archeologie, landschap en gebouwen in één interactieve kaart. Mét boeiende verhalen!

  Bekijk Erfgoedkaart »