Home    Wandelen    Winterwandeling op de Hooge Vorssel in Heesch

Winterwandeling op de Hooge Vorssel in Heesch

Winterwandeling
Op zondag 12 januari a.s. organiseert IVN Oss een winterwandeling door het Bomenpark Hooge Vorssel en achterliggende bossen in Heesch. Onderweg vertellen natuurgidsen over het ontstaan van dit park, over bomen en houtsoorten, knoppen in bomen en als er sneeuw ligt over sporen in die sneeuw.
De wandeltocht begint om 10.00 uur en vertrekt vanaf het parkeerterrein bij Restaurant en Bomenpark Hooge Vorssel, Vorsselweg 3 in Heesch. De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur en de lengte is 5 à 6 km. Het is raadzaam stevige wandelschoenen aan te trekken.

Een ‘aboretum’ in Heesch
In Heesch ligt een heus ‘aboretum’ ofwel bomenpark. Het arboretum ligt aan de Graafsebaan, die parallel loopt met de A50. Aan de westkant is het park toegankelijk via de onverharde Landerstraat. Ten zuiden van het park ligt een bosgebied tot aan de golfbaan. Het object is onderdeel van het natuurpark De Maashorst en is ± 27 hectare groot. Het bomenpark is in 1988 ontstaan met het graven van een 3,5 hectare grote vijver voor zandwinning. Het arboretum bestaat uit een verzameling inheemse en uitheemse bomen en struiken die in Nederland veel voorkomen. De gebruikte soorten zijn in verschillende verbanden geplant (bosverband, solitair, laan, groep) om de ontwikkeling in verschillende situaties te laten zien.

Jaarprogramma vol natuurwandelingen en -fietstochten
IVN Oss heeft voor 2014 weer een geheel nieuw en verfrissend jaarprogramma samengesteld met 12 wandelingen of fietstochten onder leiding van een natuurgids in de regio Oss. Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten van IVN Oss op www.ivnoss.nl of houd dit weekblad in de gaten.